Groepstherapie bij Parkinson

Sinds vele jaren wordt er groepstherapie gegeven aan mensen met de ziekte van Parkinson in het buurtcentrum Stadspark op de Lorentzstraat. Daarnaast wordt er ook individuele therapie voor mensen met Parkinson gegeven op de praktijk (Hereweg 114) en in de thuissituatie.

Wij zijn aangesloten bij ParkinsonNet, een netwerk van mensen die gespecialiseerd zijn op het gebied van de ziekte van Parkinson. Daardoor blijven wij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent deze ziekte.

Tijdens de therapie wordt zodanig geoefend dat alle gewrichten en grote spiergroepen aan bod komen. Belangrijke handelingen uit het dagelijks leven zoals opstaan van de stoel en omdraaien worden regelmatig geoefend. In het spelgedeelte wordt de conditie aangesproken.

Het laatste kwartier wordt besteed aan koffie drinken, uitrusten, bijpraten en relevante informatie uitwisselen over nieuwe ontwikkelingen over de ziekte van Parkinson.
De groep bestaat uit 8  personen in de leeftijd van 60 tot 85 jaar.

Zij zijn allen doorverwezen door de neuroloog, neuro-consulente of huisarts.
Het is een doorgaande groep waarin het in- en uitstapmoment in overleg bepaald kan worden.


De groepstherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering van de zorgverzekeraars. Wilt u meer informatie of een keer meekijken, neemt u dan contact op via telefoonnummer 050-526 22 80.

Comments are closed.